Létající pivovar Crazy Clown jsme založili v roce 2016 v Brně. Ano, už díky tomu se můžeme směle zařadit mezi ty nejšílenější pivovary v České republice, o nás se však říká, že jsme nejšílenější. Toho bychom obyčejným založením pivovaru v Brně opravdu nedosáhli.
Na špičku nás dostalo používání netradičních surovin, jako je například sépiový inkoust, hovno (ok, úplně hovno to není, ale co jiného je vlastně cibetková káva?), sušený tuňák, povidla, všechny možné myslitelné druhy ovoce, slzy důchodců, povidla, slzy novorozenců, chilli, vypreparované hlodavčí hlavy, krevety a ta nejméně tradiční surovina - chmel. Nebojíme se opravdu ničeho a jsme schopní zajít do těch největších extrémů – například ze zásady nepoužíváme chmel Citra, což je za nás jeden z nejextrémnějších způsobů výroby.
Od našeho vzniku jsme již uvařili skoro 100 různých piv, přesný počet neznáme, nebudeme znát a ani nechceme znát, protože to by z nás za chvíli byli akorát kalkulačky a navíc nevíme, proč bychom to měli vědět, když si stejně všechna ta piva nemůžete koupit. Spoustu z nich byla vařena jen jednou, občas některé i třikrát nebo čtyřikrát. Víckrát už ne. Maximálně některý pětkrát. A jednou i šestkrát. Ale víckrát fakt ne – aspoň v době psaní tohoto textu.
V roce 2017 jsme s pivovarem přelétli do Prahy. Tam jsme jsme na adrese Pod Harfou 68 otevřeli Pivárnu U Klauna. Tu už bohužel navštívit nemůžete, protože jsme ji byli donuceni po covidovém šílenství v roce 2022 zavřít.
V roce 2023 jsme dotoho šlápli, investovali do stálejšího zázemí, což z nás nyní dělá spíše hostující než létající pivovar, a začíná nám tak nová éra Crazy Clowna.
Crazy Clown
Létající pivovar Crazy Clown jsme založili v roce 2016 v Brně. Ano, už díky tomu se můžeme směle zařadit mezi ty nejšílenější pivovary v České republice, o nás se však říká, že jsme nejšílenější. Toho bychom obyčejným založením pivovaru v Brně opravdu nedosáhli.
Na špičku nás dostalo používání netradičních surovin, jako je například sépiový inkoust, hovno (ok, úplně hovno to není, ale co jiného je vlastně cibetková káva?), sušený tuňák, povidla, všechny možné myslitelné druhy ovoce, slzy důchodců, povidla, slzy novorozenců, chilli, vypreparované hlodavčí hlavy, krevety a ta nejméně tradiční surovina - chmel. Nebojíme se opravdu ničeho a jsme schopní zajít do těch největších extrémů – například ze zásady nepoužíváme chmel Citra, což je za nás jeden z nejextrémnějších způsobů výroby.
Od našeho vzniku jsme již uvařili skoro 100 různých piv, přesný počet neznáme, nebudeme znát a ani nechceme znát, protože to by z nás za chvíli byli akorát kalkulačky a navíc nevíme, proč bychom to měli vědět, když si stejně všechna ta piva nemůžete koupit. Spoustu z nich byla vařena jen jednou, občas některé i třikrát nebo čtyřikrát. Víckrát už ne. Maximálně některý pětkrát. A jednou i šestkrát. Ale víckrát fakt ne – aspoň v době psaní tohoto textu.
V roce 2017 jsme s pivovarem přelétli do Prahy. Tam jsme jsme na adrese Pod Harfou 68 otevřeli Pivárnu U Klauna. Tu už bohužel navštívit nemůžete, protože jsme ji byli donuceni po covidovém šílenství v roce 2022 zavřít.
V roce 2023 jsme dotoho šlápli, investovali do stálejšího zázemí, což z nás nyní dělá spíše hostující než létající pivovar, a začíná nám tak nová éra Crazy Clowna.
PRODUKTY
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.5 l
15 % EPM
5.9 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.5 l
13 % EPM
5.4 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.5 l
18 % EPM
6.2 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.5 l
11 % EPM
4.2 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.5 l
9 % EPM
3.8 %
30 IBU
3 EBC