Jsme malý řemeslný pivovar ze Slaného. Pivovarská tradice královského města Slaný sahá až do 16. století, kdy zde ctihodný měšťan Antoš pivo vařil, a byla obnovena v roce 2010 založením restauračního pivovaru. V roce 2015 jeho kapacita nedostačovala, a proto se většina výroby přesunula do nových prostor. Vaříme skvělé pivo, ležáky i ejly. Z prvotřídních surovin, pečlivě a s vášní. Zodpovědně a udržitelně.
Pro ležáky nám slad dodává řemeslná rodinná sladovna Klusáček z Kounic, chmel firma Bohemia Hop sdružující drobné pěstitele žateckého chmele. Na svrchně kvašená piva používáme prémiové slady z bavorské sladovny Weyermann a chmelíme je nejčerstvějšími zahraničními chmely, které nám zajišťuje lounský Brelex.
Pracujeme na šetrnosti ke zdrojům. Do svrchně kvašených piv používáme také německé chmely, jejichž cesta k nám je přece jen kratší než ze zámoří. Do oblíbených kyseláčů vyhledáváme české a evropské ovoce, nejen populární tropické. Rekuperujeme CO2. Etikety tiskneme na recyklát a jejich tvar je volen tak, aby byl odpad z jednoho archu co nejnižší. Mláto, které je výrobním odpadem, si odváží místní zemědělec jako krmení pro svá zvířata. Jednou bychom rádi fungovali jako plně cirkulární pivovar.
Pivovar Antoš
Jsme malý řemeslný pivovar ze Slaného. Pivovarská tradice královského města Slaný sahá až do 16. století, kdy zde ctihodný měšťan Antoš pivo vařil, a byla obnovena v roce 2010 založením restauračního pivovaru. V roce 2015 jeho kapacita nedostačovala, a proto se většina výroby přesunula do nových prostor. Vaříme skvělé pivo, ležáky i ejly. Z prvotřídních surovin, pečlivě a s vášní. Zodpovědně a udržitelně.
Pro ležáky nám slad dodává řemeslná rodinná sladovna Klusáček z Kounic, chmel firma Bohemia Hop sdružující drobné pěstitele žateckého chmele. Na svrchně kvašená piva používáme prémiové slady z bavorské sladovny Weyermann a chmelíme je nejčerstvějšími zahraničními chmely, které nám zajišťuje lounský Brelex.
Pracujeme na šetrnosti ke zdrojům. Do svrchně kvašených piv používáme také německé chmely, jejichž cesta k nám je přece jen kratší než ze zámoří. Do oblíbených kyseláčů vyhledáváme české a evropské ovoce, nejen populární tropické. Rekuperujeme CO2. Etikety tiskneme na recyklát a jejich tvar je volen tak, aby byl odpad z jednoho archu co nejnižší. Mláto, které je výrobním odpadem, si odváží místní zemědělec jako krmení pro svá zvířata. Jednou bychom rádi fungovali jako plně cirkulární pivovar.
PRODUKTY
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.75 l
15 % EPM
6.6 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.75 l
10 % EPM
4.2 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.75 l
13 % EPM
53 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.75 l
11 % EPM
4.7 %
32 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.75 l
15 % EPM
6.8 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.75 l
14 % EPM
5.8 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.75 l
12 % EPM
5 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.75 l
19 % EPM
8.2 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.75 l
18 % EPM
7.1 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.75 l
13 % EPM
4.6 %
0 IBU
1 EBC
Objem /
Stupňovitost /
Alkohol /
Hořkost /
Barva /
0.75 l
12 % EPM
5 %
0 IBU
1 EBC